Over de website

Over de auteur

Ik ben geboren in 1958 in Haarlem. Na mijn studie aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen was ik 15 jaar verbonden aan de onderzoeksorganisatie TNO, met als onderzoeksonderwerp de kwaliteit van tarwe. In de tussentijd ben ik getrouwd en ben ik nu de vader van twee dochters. van 2002 tot 2022 werkte ik bij het zaadveredelingsbedrijf Syngenta in Enkhuizen als informatiespecialist (=digitale bibliothecaris).

Het werken met grote hoeveelheden informatie is mij gezien mijn functie niet vreemd, en al snel kon ik dus veel informatie verzamelen over mijn familie. In het voorjaar van 2007 heb ik hier een start mee gemaakt en van het een kwam het ander.

Het is in zekere zin een hobby met een raar effect. Zo weet je niet beter of je familie houdt op bij een opa waarvan je niet eens de plaats van herkomst wist en de vage notie van half-familie in Rotterdam, en een half jaar later ben je bezig met je voorvader in 1564. Het brengt de geschiedenis absoluut dichterbij als je je realiseert dat je voorvaderen de 80-jarige oorlog meemaakten en pestepidemie├źn overleefden. En uiteraard word je steeds nieuwsgieriger naar hoe de familie geleefd heeft, naar plekken die door hen bewoond werden en ook waarom ze op een gegeven moment weer werden verlaten. Dit maakt het onvermijdelijk om je te verdiepen in de geschiedenis van die tijd. Rampen, opstanden en oorlogen zullen zeker een rol gespeeld hebben in hun leven. En dat wil je graag een plaats geven in hun verhaal.
Ik hoop dat deze website kan uitgroeien tot een mooi overzicht van de familie Kelfkens.

Was getekend: Marcel Kelfkens