Voetbal trio

Een voetbaltrio uit één gezin

Eind jaren dertig van de 20e eeuw vormen drie broers Kelfkens jarenlang een vast onderdeel van het eerste team van Droste, een voetbalteam gelieerd aan de chocoladefabriek in Haarlem. Het betreft Ton, Willem en Bart, zonen van Antonie Kelfkens (1870-1942) en Ida Jans. In de jaren 1935, 1936 en 1937 vormen ze een vast deel van het team. Uit de diverse verslagen in het Haarlems Dagblad valt op te maken dat de broers zeer regelmatig bijdragen aan de overwinningen van het team. Met name Bart maakte furore. Volgens de familie-overleveringen had Bart een keihard schot in de benen, wat ook niet onvermeld blijft in de krantenartikelen (zie onderaan pagina). Bart maakte ook vele jaren (1932-1936) als linksbuiten deel uit van het team van de Haarlems Voetbal Bond (HVB), een afvaardiging van clubs spelend in de HVB competitie.

Andere spelers in het Droste team zijn:

H. Buis (keeper), J. Dweelaart, J. Geerlings, K. Koning, A. Larson, G. Martin, M. van Norde, J. v. Thiel, L. Hessels, B. Prins,  G. Vermolen, J. Vos, E. Abbevé, J. v. d. Berg,  J.P. v. Eijk, J. Goemaat, A. Koster, M. v. Thiel, J. Teunenbroek

Onderstaand een foto uit het familie-archief met Willem (staande uiterst links) en Bart (staande uiterst rechts). Bijgevoegd een portret van Ton. Aanvullingen wat betreft namen zijn natuurlijk welkom.